Zelfrespect

Ken jij de wonderlijk relatie tussen welzijn, zelfrespect en zelfdiscipline?

Wij mensen leven ieder op een bepaald niveau. Dit niveau kan het laagste van het laagste zijn, zoals we bijvoorbeeld bij dakloze mensen zien. Maar het kan ook één of enkele niveaus daarboven zijn. Laat ik deze niveaus voor het gemak welzijnsniveaus noemen.

Elk mens heeft een bepaald welzijnsniveau. En dit niveau kan variëren. Je kunt omhoog gaan in niveau, maar ook zakken.

Wat ik steeds weer zie bij mensen is dat hun welzijnsniveau direct gerelateerd is aan hun inkomen. Vaak denken mensen dat hun inkomen eerst komt en dat je van daaruit op een bepaald welzijnsniveau leeft. Met andere woorden: je past je levensstijl aan je inkomen aan. Klinkt logisch, toch?

Hoe hoger je inkomen is, hoe royaler je kunt leven en dus hoe hoger jouw welzijnsniveau is.

Je zou dus denken dat er een verband is tussen deze twee. Een zogenaamd causaal, oorzakelijk, verband. De één is de OORZAAK dat de ander verandert.

Jouw inkomstenniveau is de oorzaak van je welzijnsniveau.

FOUT!

Er is inderdaad een oorzakelijk verband, alleen is deze net andersom dan wat je mogelijk dacht. Het is niet je inkomstenniveau dat je welzijnsniveau bepaalt, maar jouw welzijnsniveau bepaalt je inkomstenniveau!

Huh? Klinkt gek hè? Lees verder en ik leg het je uit.

Waar komt je welzijnsniveau vandaan?

Je welzijnsniveau wordt in feite bepaald door jouw mentale instelling. Het is onderdeel van je mentale programmering. Er zijn twee belangrijke sleutelfactoren in jouw brein:

  • Je mate van zelfrespect
  • Je mate van zelfdiscipline

Zelfrespect

Jouw zelfrespect bepaalt feitelijk wat jij als mens accepteert voor jezelf en wat niet. Het is een soort grens. Welk welzijnsniveau accepteer je nog wel en welk niet? Waar ligt jouw (onder)grens?

Op het moment dat door een (externe) situatie je inkomsten te laag zijn voor jouw welzijnsniveau, dan kom je in de zogenaamde ‘paniekmodus’. Deze paniekmodus zorgt ervoor dat je ineens heel erg creatief wordt om het probleem op te lossen. Je lost het probleem op vanuit een innerlijke oerdrive. Het is een overlevingsstrategie die in je geactiveerd wordt.

Je krijgt daardoor een enorme drive om je uit die benarde situatie te krijgen. Het doel is weer op een veilig niveau te komen. Maar dan zul je wel over de juiste zelfdiscipline moeten beschikken.

  • Zelfrespect zorgt ervoor dat je een bepaald lager niveau niet accepteert en dat je in de ‘paniekmodus’ komt.
  • Zelfdiscipline zorgt ervoor dat je de juiste dingen doet en blijft doen, totdat je weer op jouw eigen juiste (veilige) niveau zit.

Wanneer één van beide ontbreekt, of te weinig aanwezig is, zul je je al snel neerleggen bij een mindere situatie en deze vroeg of laat accepteren als nieuw normaal. En een dergelijk nieuw normaal is een onmogelijke basis om uit een ongewenste situatie te komen.

Zie je hoe dit ertoe kan leiden dat je genoegen neemt met minder?

Uiteindelijk is het jouw mentale instelling die je welzijnsniveau bepaalt. En van daaruit zul je er vanzelf voor zorgen dat je het bijpassende inkomstenniveau hebt.

Een paar extreme voorbeelden

Ik zal je twee extreme voorbeelden geven, zodat je het duidelijker ziet.

Neem Donald Trump. Deze man is multimiljardair. Zijn welzijnsniveau ligt extreem hoog. Hij bezit gebouwen, een eigen vliegtuig en leeft een bijzonder rijk leven. Wat denk je dat er zou gebeuren als deze man zijn miljarden kwijt zou raken en hij nog slechts 1 miljoen dollar op zijn rekening zou hebben?

Hij zou zich arm voelen en in paniek raken, want zijn geld is bijna op. Hij zou onmiddellijk in actie komen om te zorgen dat hij zo snel mogelijk weer terug op niveau komt.

En de geschiedenis bewees het. Donald Trump was al multimilonair (nog geen miljardair) toen hij door onvoorziene omstandigheden failliet ging. Hij had niks meer. Zijn paniekmodus kickte in en slechts enkele jaren later was hij weer terug op niveau. En hij ging verder.

Hij werd van multimiljonair een multimiljardair. En dat is hij nog steeds! Hij nam en neemt geen genoegen met minder! Zijn zelfrespect en zelfdiscipline stuwden hem tot grote hoogte.

Maar nu andersom. Neem Jan Modaal. Door (externe) problemen verloor hij zijn baan. Zijn vrouw verliet hem en uiteindelijk kon hij nergens meer terecht. Hij wist het niet meer en accepteerde de situatie. Uiteindelijk belandde hij op straat als dakloze.

Zijn gebrek aan zelfrespect en zelfdiscipline zorgde ervoor dat hij de situatie accepteerde, ook al zou hij anders willen en was hij er niet blij mee. Jan blijft in zijn situatie hangen, omdat hij niet de juiste mentale instelling heeft om eruit te komen.

Zoek de verschillen tussen Donald Trump en Jan Modaal…

Kijk eens goed naar het plaatje hiernaast. Twee verschillende mensen. Maar zijn ze wel zo verschillend?

Wat maakt het verschil?

Juist. Datgene dat zich IN hun hoofd afspeelt.

Dát bepaalt hoe ze met situaties omgaan, wanneer ze in actie komen, welke acties ze ondernemen en hoe lang ze het volhouden.

Externe factoren

Natuurlijk zijn er externe factoren die een grote rol spelen in wat je in je leven tegenkomt.

En de twee voorbeelden die ik je gaf zijn extreme voorbeelden.

Maar het maakt wel duidelijk hoe het een en ander werkt. En daar gaat het om!

Het is uiteindelijk jouw mentale instelling die bepaalt wat je met een situatie doet en hoe je ermee omgaat.

Je kunt het stilletjes aan accepteren en denken dat er niets aan te doen is. Maar je kunt er ook voor kiezen om iets te doen.

Alleen… De keuzes die je maakt zijn geen bewuste keuzes. Dat zijn ze in feite nooit, al denk je van wel.

Jouw keuzes worden aangestuurd vanuit je onbewuste programmering. Die programmering bepaalt wát je kiest en gaat doen. En dan zijn het voornamelijk de twee sleutelfactoren waar ik het hier over heb: zelfrespect en zelfdiscipline.

Wanneer jij jouw zelfrespect en zelfdiscipline naar een hoger niveau brengt, accepteer je mindere situaties niet meer. Je zogenaamde ‘paniekmodus’ wordt veel eerder geactiveerd.

Je laat het simpelweg niet meer zover komen. Het stuurt je automatisch naar een hoger inkomstenniveau dat beter past bij je nieuwe welzijnsniveau.

En zo zijn er mensen die van een Jan Modaal situatie, naar een situatie gegaan zijn waarin ze hun inkomen tientallen keren groter maakten (en zelfs meer).

Wel of niet OK?

Je kunt het ook zo zien: Als je méér wilt, om welke reden ook, dan mág je NIET OK zijn met je huidige situatie!

Zolang jij jouw huidige situatie goed genoeg vindt, zul je niet de juiste innerlijke mentale drive hebben om er meer van te maken.

Zodra je vervolgens jouw zelfrespect en zelfdiscipline naar een hoger niveau brengt, ga je merken dat je niet meer OK bent met je huidige situatie. Je accepteert het niet meer. Genoeg is genoeg!

En van daaruit ga je vanzelf en onmiddellijk dingen veranderen om jouw nieuwe niveau te bereiken, waar je wel OK mee bent. Het is een mentale shift.

Die verschuiving, en de bijbehorende positieve resultaten, kan enorm snel gaan. Veel sneller dan je je nu wellicht realiseert.

Wil jij ook jouw levensstijl verbeteren en je welzijnsniveau verhogen?

Begin dan bij het omhoog stuwen van je zelfrespect en zelfdiscipline. Het maakt een wereld van verschil!

Er zijn twee sessies die geweldig samenwerken om dit vlug te realiseren bij je. Wanneer je de Multiliminals van deze twee sessies doet, zul je elke keer merken dat je iets hoger op de ladder van zelfrespect en zelfdiscipline komt.

Elke keer als je naar deze twee Multiliminals luistert, stijgt je zelfrespect en groeit je zelfdiscipline. Hoe vaker je het doet, hoe sneller je op een nieuw hoger niveau komt.

Het werkt als een soort snelkoppeling naar een beter leven, met meer mogelijkheden, meer welzijn, meer vrijheid en meer voldoening.

Klik hier voor meer info en downloaden

Copyright © 2006-2022 Multiliminal.com

Did you like this post?

Please share this on your socials!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Subscribe to our free push notifications

Subscribe to our newsletter and get a FREE session

0 0 votes
Beoordeel dit
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Are YOU A GOOD FIT For Our Sessions?

Privacy guaranteed!
Double secured server and an encrypted connection protects your data
Always quick answer!
We can be reached easily and quickly via e-mail, ticket system or voice message
You are in good hands!
With free, honest advice from a certified expert since 2006
Improve your life!
With our sessions you increase your quality of life
Lightning fast results!
Scientifically proven effective with super fast results
Peace of mind!
Getting excellent results and having direct contact with Michel Lejeune for peace of mind
Consistent, fast and safe results!
More than 97% (!) of our customers get outstanding results quickly and safely
Secure webshop!
Pay quickly and securely with your credit card or debit card.
Previous
Next

Subscribe to our

newsletter now

and get the ultimate Deep Relaxation session for FREE
FREE!
(normally $69.99)
With this session you'll experience
the deepest relaxation ever!

Fill in your FIRST NAME and BEST EMAIL ADDRESS,
and click the 'SUBSCRIBE' button!

Subscribing to our newsletter is safe and without any obligation. As soon as your registration has been processed you will receive an email with the download link for the ultimate deep relaxation session.

FAKE email addresses don't work, because your download link will be sent in an email. If this email cannot be delivered, the incorrect e-mail address will be automatically removed from our system.

We never send spam and you can always unsubscribe with 1 click.
Your information will never be shared with others.

Meld je NU aan op de

nieuwsbrief

en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
GRATIS!
(normaal € 69,99)
Met deze sessie creëer je
de diepste rust ooit!

Vul nu je voornaam en e-mail in,
en klik op de 'AANMELDEN' knop!

Aanmelden is veilig en gegarandeerd vrijblijvend. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.

FAKE e-mailadressen werken niet, omdat je download alleen in een e-mail verzonden wordt. Kan deze e-mail niet afgeleverd worden, dan wordt het incorrecte e-mailadres automatisch verwijderd uit ons systeem.

We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden met 1 klik.
Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

GRATIS Online Workshop

Donderdag 21 mei - 20:00 uur

Gemakkelijk afvallen zonder dieet of ander moeilijk gedoe!
Je gegevens worden niet gedeeld en na de workshop verwijderd uit ons systeem.

Log in with your

email address and password

By continuing you agree to our terms and conditions, privacy policy and use of cookies.