Positief denken

Hoe kun je positief denken?

We kennen allemaal wel mensen bij wie positief denken verdwenen lijkt te zijn. Zij denken overmatig negatief.

Of het nu collega’s zijn die altijd over hun werk klagen, of een vriend(in) die eindeloos hamert op wat er allemaal mis is in zijn of haar leven, of de ogenschijnlijk oneindige stroom aan negatieve coronaberichtgeving.

Vooral dit laatste maakt het er niet echt beter op. Dus wat dat aangaat is het heel begrijpelijk dat er veel geklaagd wordt.

Idiote coronaregeltjes en krankzinnige landelijke angstcampagnes hebben steeds meer de vorm van collectieve hersenspoeling. Als je de structuur kent van een sekte, dan zie je dat exact deze structuur op landelijk niveau uitgerold wordt door de overheden.

En daardoor wordt het steeds lastiger om positief te blijven. Mensen worden steeds somberder en pessimistischer en voelen zich niet goed.

Maar…

Negatief denken = Problemen aantrekken

Natuurlijk is er heel wat mis in de wereld. Alleen… Zolang negatieve gedachten in je hoofd blijven rondzwerven, wordt het niet beter. Sterker, met negatieve gedachten trek je alleen maar meer negativiteit aan.

Het is eenvoudig te zien hoe negatief denken problemen veroorzaakt en aantrekt. Het weerhoudt je ervan om echt te leven.

Wanneer je negatief denkt neig je ernaar buitensporig te focussen op wat er fout is en fout kan gaan!

Hoe meer je negatief denkt, hoe meer je jouw brein traint om alleen maar te kijken naar wat niet goed is. En elke keer als je iets negatiefs ziet op bijvoorbeeld tv geef je je brein een negativiteitsimpuls.

Onderzoek toonde aan dat negatieve denkers werkelijk slechter in staat zijn om positieve dingen op te merken dan positieve denkers.

Negatieve spiraal

Als we nu even kijken naar de huidige situatie dan zien we duidelijk dat er door alle Coronamaatregelen en -berichtgeving een negatieve pessimistische sfeer gecreëerd is. Vervolgens loop je risico dat je verstrikt raakt in deze negatieve spiraal, zonder het in de gaten te hebben.

Enige tijd geleden ontdekte Professor Richard Wiseman van de Universiteit van Hertfordshire in Engeland, dat mensen die positief denken en geloven dat ze geluk hebben anders handelen dan mensen die negatief denken en geloven dat ze pech en ellende hebben.

Experiment

In één experiment vroeg hij de deelnemers het aantal foto’s in een krant te tellen. Op twee prominente plaatsen in de krant had hij grote berichten geplaatst die ze vertelden dat ze konden stoppen met tellen en 250 pond konden gaan ophalen bij de onderzoeker, omdat ze de boodschap gezien hadden.

250 Pond Sterling

De positief denkende deelnemers ontdekten de boodschap en haalden hun 250 pond op. Maar het merendeel van de deelnemers dacht negatief. Zij zagen de positieve boodschap niet of ze geloofden er niet in, vanwege hun negatieve gedachten. Zij bleven foto’s tellen tot en met de laatste pagina van de krant.

Uiteindelijk toonde dit onderzoek aan dat negatief denkende mensen meer neigen naar angstig zijn en kansen missen, omdat hun negatieve gedachten hun vermogen verstoort om open te staan voor het zien van het goede.

En als er iets goeds voorbij komt zien ze het niet of wijzen ze het vol ongeloof af en vergeten ze het.

Positief denken = Positiviteit aantrekken

Positief denken doet juist het tegenovergestelde. Je krijgt veel meer oog voor positieve zaken en ziet het negatieve veel minder of je wijst het af. Daarnaast heeft positief denken een gunstig effect op je gezondheid.

Een studie uit 2006 keek naar 6958 studenten die allemaal dezelfde psychologische test hadden ondergaan aan de Universiteit van North Carolina in de jaren zestig van de vorige eeuw.

De onderzoekers ontdekten dat de meest pessimistische studenten, wat één derde van de groep was, 42% meer kans had te overlijden dan het deel dat het meest optimistisch was.

Leer automatisch positief denken

Zowel negatief als positief denken zijn automatismen. En jij kunt ervoor kiezen welk automatisme je wilt. Als je kiest voor automatisch negatief denken, dan trek je vanzelf negativiteit met alle negatieve gevolgen aan in je leven.

Maar wanneer je ervoor kiest om automatisch positief te gaan denken, dan trek je vanzelf positieve dingen aan in je leven.

Automatisch positief denken kun je snel en gemakkelijk realiseren door regelmatig naar de sessie ‘Positief denken’ te luisteren.

Deze sessie gebruikt enkele krachtige mentale technieken om je brein op een natuurlijke manier te trainen, zodat je oprecht positief gaat denken.

Oprecht positief denken heeft overigens niets te maken met elke negatieve gedachte afwijzen. Het zorgt er echter wel voor dat je open komt te staan voor het positieve en je daar veel meer op focust.

En dat zal leiden tot een veel beter gevoel. Je voelt je blijer en gelukkiger en gaat veel meer positieve dingen om je heen zien en ook aantrekken. Je creëert er een positieve sfeer mee.

Wanneer je geregeld naar deze sessie luistert, zul je snel merken dat je een veel positievere kijk op de wereld krijgt. Het wordt een nieuwe tweede natuur voor je om zaken van de positieve kant te zien. En met positiviteit trek je meer positiviteit aan.

Klik hier om te downloaden

Copyright © 2006-2021 Multiliminal.com

Did you like this post?

Please share this on your socials!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Subscribe to our free push notifications

Subscribe to our newsletter and get a FREE session

0 0 votes
Beoordeel dit
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Are YOU A GOOD FIT For Our Sessions?

Privacy guaranteed!
Double secured server and an encrypted connection protects your data
Always quick answer!
We can be reached easily and quickly via e-mail, ticket system or voice message
You are in good hands!
With free, honest advice from a certified expert since 2006
Improve your life!
With our sessions you increase your quality of life
Lightning fast results!
Scientifically proven effective with super fast results
Peace of mind!
Getting excellent results and having direct contact with Michel Lejeune for peace of mind
Consistent, fast and safe results!
More than 97% (!) of our customers get outstanding results quickly and safely
Secure webshop!
Pay quickly and securely with your credit card or debit card.
Previous
Next

Subscribe to our

newsletter now

and get the ultimate Deep Relaxation session for FREE
FREE!
(normally $69.99)
With this session you'll experience
the deepest relaxation ever!

Fill in your FIRST NAME and BEST EMAIL ADDRESS,
and click the 'SUBSCRIBE' button!

Subscribing to our newsletter is safe and without any obligation. As soon as your registration has been processed you will receive an email with the download link for the ultimate deep relaxation session.

FAKE email addresses don't work, because your download link will be sent in an email. If this email cannot be delivered, the incorrect e-mail address will be automatically removed from our system.

We never send spam and you can always unsubscribe with 1 click.
Your information will never be shared with others.

Meld je NU aan op de

nieuwsbrief

en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
GRATIS!
(normaal € 69,99)
Met deze sessie creëer je
de diepste rust ooit!

Vul nu je voornaam en e-mail in,
en klik op de 'AANMELDEN' knop!

Aanmelden is veilig en gegarandeerd vrijblijvend. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.

FAKE e-mailadressen werken niet, omdat je download alleen in een e-mail verzonden wordt. Kan deze e-mail niet afgeleverd worden, dan wordt het incorrecte e-mailadres automatisch verwijderd uit ons systeem.

We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden met 1 klik.
Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

GRATIS Online Workshop

Donderdag 21 mei - 20:00 uur

Gemakkelijk afvallen zonder dieet of ander moeilijk gedoe!
Je gegevens worden niet gedeeld en na de workshop verwijderd uit ons systeem.

Log in with your

email address and password

By continuing you agree to our terms and conditions, privacy policy and use of cookies.