4-grootste-irritatiefactoren

Ken jij de 4 grootste irritatiefactoren?

We ergeren on allemaal weleens aan iets of iemand. Soms wat meer en soms wat minder.

Situaties en mensen kunnen veranderen. Sommige mensen kun je heel goed verdragen, en anderen irriteren je mateloos, vooral als je, door bijvoorbeeld een vervelende coronacrisis, veel meer binnen moet zijn dan anders.

Irriteren andere mensen je? Vind je het ergerlijk dat je een bepaalde situatie niet kunt veranderen? Of erger je je aan andere dingen? Lees verder en ontdek wat jouw irritatiefactoren zijn.

Ergernis en irritatieSoms zijn mensen of situaties onuitstaanbaar. In normale omstandigheden kun je er dan voor kiezen om er op gepaste manier afstand van te nemen.

Maar wat als je thuis opgesloten  zit?

De kans is dat je door de zogenaamde lockdown, in een ergerlijke situatie zit. Het kan je een machteloos gevoel geven. En machteloosheid kan irritatie opwekken.

Ineens zit je in een situatie waar je niks aan kunt veranderen. Kleine dingen kunnen steeds groter lijken en je kunt je uiteindelijk verschrikkelijk gaan ergeren aan van alles en nog wat.

Misschien erger je je aan je partner of huisgenoten, omdat je ineens 24 uur per dag op elkaars lip zit? Of erger je je gruwelijk aan het feit dat waar je ook naartoe zapt op tv, het eerste woord dat je hoort elke keer “corona” is. Alsof er niks anders meer op de wereld bestaat.

Of erger je je wezenloos dat je niet meer normaal naar buiten kan, of dat je 1,5 meter afstand moet houden? Misschien vind je het allemaal super overdreven en belachelijk.

Wat is irritatie eigenlijk?

Irritatie is de voorloper van boosheid. Je irriteert je wanneer anderen iets doen dat jij niet, of anders, zou willen. Op zich kan irritatie een gezonde reactie zijn. Het kan je ertoe aanzetten om iets te veranderen. Maar als je beperkt wordt in je mogelijkheden iets te veranderen, kan de irritatie oplopen, totdat het overgaat in echte boosheid.

Helaas zien we dan ook dat huiselijk geweld behoorlijk is toegenomen tijdens het verplicht thuis moeten zitten.

Wat is jouw irritatiefactor?

Jouw irritatiefactor is datgene dat ervoor zorgt dat jij je aan iets of iemand begint te ergeren. Ik heb een top 4 gemaakt van irritatiefactoren. Er zijn er uiteraard veel meer, maar dit zijn de meest voorkomende.

1 – De aangeboren irritant

Soms zijn mensen aangeboren irritant. Zij zijn vaak opdringerig, weten alles beter, zijn negatief of gewoon bot tegen anderen. Dit zijn lastige mensen om mee om te gaan. Het beste is om ze zo veel mogelijk uit de weg te gaan. En als dat niet kan, is dat super irritant.

2 – De fanatieke irritant

En dan zijn er ook mensen die normaal gesproken best oké zijn, maar op één specifiek gebied onuitstaanbaar. Het beste is dan om dát specifieke gebied zo veel mogelijk te vermijden. Denk bijvoorbeeld aan mensen die overdreven fanatiek zijn over de opwarming van de aarde. Of het milieu, hun religie of andere overtuigingen. Natuurlijk is het ieder zijn ding, maar deze mensen kunnen jouw irritatiefactor triggeren.

3 – De onbewuste irritant

Ook zijn er mensen die jouw irritatiefactor triggeren, zonder dat je weet hoe het komt. Je kent het wel. Je komt in contact met iemand en je nekharen gaan al overeind staan, nog voordat je een woord gewisseld hebt. Je weet niet waardoor het komt, maar je weet wel dat je die persoon niet in je buurt wilt hebben.

4 – De spiegelende irritant

Er zijn mensen die anderen vaak onbewust nadoen. Als dat subtiel gebeurt, noemen we dat ‘spiegelen’. Maar als iemand te veel op jou lijkt in je doen en laten, of je te veel nadoet, wordt het irritant. Als jij iets koopt, koopt die ander het ook. Als jij links gaat, gaat die ander ook links. En als jij een bepaalde voorkeur hebt, heeft die ander dat ook. Het is TE overdreven en dat gaat irriteren.

Helpt het?

Nee. Je ergeren helpt je zeker niet. Het geeft je alleen een onbehaaglijk gevoel. En als je de situatie niet kunt veranderen, kan de irritatie verergeren en overgaan in boosheid of nog erger.

Dus wat is dan het beste dat je kunt doen? Wat als je de situatie niet kunt veranderen en je ergert je vreselijk aan iets of iemand?

Wat te doen…

In zo’n geval kun je de mooie sessie: ‘Vrij van ergernis’ downloaden en er een paar keer naar luisteren.

Je zult dan merken dat dingen, mensen of situaties waar je je aan ergerde steeds minder ergelijk zijn. Soms kun je er zelfs om lachen.

Je geïrriteerdheid smelt weg. Je gaat je vrolijker en blijer voelen.

En dat is een perfecte oplossing voor als je geen andere mogelijkheden hebt om ergelijke mensen of situaties uit de weg te gaan of te veranderen.

Uiteraard word je hierdoor geen ‘heilige’, die alles maar accepteert. Maar je gaat je wel simpelweg beter voelen. En het gaat erom hoe jij je voelt! Toch?

Uiteindelijk richt je je aandacht veel meer op je eigen persoonlijk groei. Daardoor krijg je een beter en positiever gevoel over alles. Je verstandhouding met anderen verbetert en je leven gaat er in positieve zin op vooruit.

Erger je je aan iets of iemand? Download dan nu deze fijne sessie en voel hoe de ergernis uit je wegstroomt en plaatsmaakt voor een blij en kalm gevoel.

Klik hier om te downloaden

Copyright © 2006-2022 Multiliminal.com

Did you like this post?

Please share this on your socials!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Subscribe to our free push notifications

Subscribe to our newsletter and get a FREE session

0 0 votes
Beoordeel dit
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Are YOU A GOOD FIT For Our Sessions?

Privacy guaranteed!
Double secured server and an encrypted connection protects your data
Always quick answer!
We can be reached easily and quickly via e-mail, ticket system or voice message
You are in good hands!
With free, honest advice from a certified expert since 2006
Improve your life!
With our sessions you increase your quality of life
Lightning fast results!
Scientifically proven effective with super fast results
Peace of mind!
Getting excellent results and having direct contact with Michel Lejeune for peace of mind
Consistent, fast and safe results!
More than 97% (!) of our customers get outstanding results quickly and safely
Secure webshop!
Pay quickly and securely with your credit card or debit card.
Previous
Next

Subscribe to our

newsletter now

and get the ultimate Deep Relaxation session for FREE
FREE!
(normally $69.99)
With this session you'll experience
the deepest relaxation ever!

Fill in your FIRST NAME and BEST EMAIL ADDRESS,
and click the 'SUBSCRIBE' button!

Subscribing to our newsletter is safe and without any obligation. As soon as your registration has been processed you will receive an email with the download link for the ultimate deep relaxation session.

FAKE email addresses don't work, because your download link will be sent in an email. If this email cannot be delivered, the incorrect e-mail address will be automatically removed from our system.

We never send spam and you can always unsubscribe with 1 click.
Your information will never be shared with others.

Meld je NU aan op de

nieuwsbrief

en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
GRATIS!
(normaal € 69,99)
Met deze sessie creëer je
de diepste rust ooit!

Vul nu je voornaam en e-mail in,
en klik op de 'AANMELDEN' knop!

Aanmelden is veilig en gegarandeerd vrijblijvend. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.

FAKE e-mailadressen werken niet, omdat je download alleen in een e-mail verzonden wordt. Kan deze e-mail niet afgeleverd worden, dan wordt het incorrecte e-mailadres automatisch verwijderd uit ons systeem.

We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden met 1 klik.
Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

GRATIS Online Workshop

Donderdag 21 mei - 20:00 uur

Gemakkelijk afvallen zonder dieet of ander moeilijk gedoe!
Je gegevens worden niet gedeeld en na de workshop verwijderd uit ons systeem.

Log in with your

email address and password

By continuing you agree to our terms and conditions, privacy policy and use of cookies.