Moe, moe, moe… 7 redenen waarom je weinig energie hebt – en hoe je een energie-powerhouse wordt!

Merk je dat je energie steeds vaker op is? Het gevoel dat je ‘accu  leeg is? Ontdek in deze blog de 7 redenen hoe dit komt en hoe je het kunt omkeren, zodat je een energie powerhouse wordt!
Klinkt dit bekend in de oren?
Je zit in de trein en je dommelt weg om nog even een extra paar minuten je ogen dicht te kunnen doen? Iemand zegt: “hallooo, ik heb je wat gevraagd”… terwijl je in gedachten even afgedwaald was? Of het 4-uur moment dat je bij wijze van spreken een moord zou willen plegen om maar even te kunnen slapen?
Als je dit soort, of soortgelijke situaties herkent, dan komt dit waarschijnlijk door een tekort aan energie.
Het is niets nieuws dat je je energieniveau hoog moet houden om dingen voor elkaar te krijgen. Maar er is iets dat je misschien niet weet en dat is dat er verschillende soorten energie zijn. En elk van deze soorten energie kan weglekken bij je, waardoor je doodmoe bent en je af en toe het idee hebt dat je wel dagen zou kunnen slapen.

De expert

James Glover is energie-expert bij ‘The Energy Project, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft om productiviteit van werknemers te bevorderen. Hij zegt dat je je energie grofweg kunt onderverdelen in drie soorten:

  1. Lichamelijke energie
  2. Mentale energie
  3. Emotionele energie

Alle drie deze vormen van energie zullen op hoog niveau moeten zijn. En de volgende 7 stappen helpen je dit te realiseren:

Je eet het verkeerde voedsel tussen de middag

Ze zeggen weleens dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, toch? Maar wacht even… Is dat ook zo?
Want hoe zit het met de lunch? Die zorgt voor je energie voor de rest van de (werk)dag. Wanneer je de verkeerde lunch eet, zul je de rest van de dag brak en moe zijn, vooral als je laat werkt of je later in de middag iets anders wilt doen.
Wanneer je in een dip zit rond 4 uur ’s middags, is de kans groot dat je te weinig eiwitten binnen hebt gekregen tijdens de lunch. Als je daarentegen de hele dag zittend werk doet, zorgt een eiwitrijke lunch ervoor dat je fysieke energie tot de avond wordt aangevuld.
Het is dan ook verstandig om je middageten te laten bestaan uit 50% proteïne en 50% koolhydraten. Het gemakkelijkste is dan om bijvoorbeeld een salade te nemen met kip, avocado en/of quinoa. Dat zijn gezonde vetten en koolhydraten in één. Dit geeft je de energie die je nodig hebt om tot het einde van de dag door te kunnen gaan.

Je slaapt niet goed genoeg

Ja logisch, denk je al snel. Als je te weinig slaapt, is het te begrijpen dat je de volgende dag brak bent. Maar heb je ook de juiste slaap? Ik bedoel… de juiste slaap is vast, diep en onafgebroken slapen gedurende enkele uren? Dus zonder onderbrekingen?
Wakker worden ’s nachts kan heel normaal zijn. Maar zelfs als je 8 uur per nacht slaapt en tijdens die slaap ben je een paar keer wakker, dan zorgt dat ervoor dat je de dag erop veel minder energie hebt, waardoor je snel in een vermoeidheidsdip kunt komen. Eén van de manieren om beter te kunnen slapen is magnesium slikken. Dit supplement helpt je vaster, dieper en beter te kunnen slapen, doordat het je waak/slaapritme bevorderd.

Je bent niet actief genoeg

Het klinkt heel tegenstrijdig, maar als je niet lichamelijk actief genoeg bent, creëer je een soort energie-vervuiling in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk meer vermoeid bent dan wanneer je actiever bent en je deze energie-vervuiling afvoert.
Mensen die een actiever leven hebben, zijn vaak minder snel moe.

Je hebt een tekort aan vitamine B12

Een vitamine B12-tekort kan zeer ernstige gevolgen hebben. Zo kunnen je hersenen krimpen dat leidt tot onomkeerbaar geheugenverlies. Ook kunnen je bloedcellen slechter werken, wat resulteert in bloedarmoede.
Maar daarnaast kan het ook minder ernstige gevolgen hebben, zoals chronische vermoeidheid en een tekort aan energie. Zorg er dus voor dat je voldoende vitamine B12 binnen krijgt.

Een opgeruimde werkplek is niet perse beter

Een opgeruimde werkplek geeft meer energie, toch? Wel… niet perse…
Dr. Craig Knight, een psycholoog aan de Universiteit van Exeter, die productiviteit op de werkplek bestudeert, toonde aan dat het tegenovergestelde waar is. Wanneer iemand van nature rommelig is, zal een opgeruimde werkplek meer mentale energie kosten. Het is dan ook beter om je werkplek te houden zoals die van nature is.
Multitasking is knap, maar vreet energie
De concentratiespanne van mensen is tegenwoordig extreem kort. Korter dan een goudvis. Mensen switchen van taken en concentreren zich steeds meer heel even op iets.
Ze zappen van hun werk, naar hun e-mail, naar Facebook, naar Whatsapp, naar hun werk, naar Instagram, en weer terug. Naast dat dit inefficiënt is, kost het omschakelen bergen energie. Het is dan ook verstandig om regelmatig een digitale detox te doen. Dat betekent even afkicken van alle sociale media en andere digitale afleidingen.

Je krijgt te veel externe prikkels

In de hectische wereld van tegenwoordig word je gebombardeerd met prikkels van buitenaf. Duizenden reclameboodschappen, e-mails, websites, sociale media, gebrul op de radio, tv, youtube, enzovoort zorgen ervoor dat je brein enerzijds verslaafd is geraakt aan deze prikkels en anderzijds wordt het tot op de bodem uitgeput. De oplossing is om af en toe een uurtje in te plannen waarin je helemaal niets doet. En dat doe je dan naast je gewone slaap.

Het probleem van deze oplossingen

Bovenstaande oplossingen werken perfect. Het grote probleem is echter dat je er bewust aan moet denken. Telkens weer. Elke dag. En dat is nou net het probleem met onze korte concentratiespanne van tegenwoordig.

Veel handiger en snellere oplossing

Veel handiger en sneller werkt het dan ook als je de Multiliminal Sessie ‘Energie Booster’ doet. Hiermee creëer je snel, veilig en effectief (en op aangename wijze) een innerlijke energie-explosie, die je zo graag wenst.
Je activeert er je onderbewustzijn mee, dat vervolgens die extra langdurige energiestoot loslaat in je lichaam. Wanneer je meer kracht nodig hebt om door te gaan, neem dan heel even de tijd en luister naar deze Multiliminal. Hij duurt slechts 25 minuten. En in deze korte tijd merk je:

  • Een grote golf van ontspanning die je hele lichaam verfrist
  • Hoe het is om verbinding te leggen met de diepe bronnen van kracht en energie in je
  • Een multi-sensorisch bewustzijn van energetische krachten die door en om je heen stromen
  • Hoe je actief jouw reserve-energie kunt activeren
  • Dat je daarna kunt opstaan en weer verder kunt vol energie

Je kunt deze Powerhouse Sessie hier downloaden.
Zet ‘m op je smartphone en je hebt altijd een enorme energie booster bij je.
Download de sessie vandaag nog HIER.
 
 
 

Copyright © 2006-2021 Multiliminal.com

Did you like this post?

Please share this on your socials!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Subscribe to our free push notifications

Subscribe to our newsletter and get a FREE session

0 0 votes
Beoordeel dit
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Are YOU A GOOD FIT For Our Sessions?

Privacy guaranteed!
Double secured server and an encrypted connection protects your data
Always quick answer!
We can be reached easily and quickly via e-mail, ticket system or voice message
You are in good hands!
With free, honest advice from a certified expert since 2006
Improve your life!
With our sessions you increase your quality of life
Lightning fast results!
Scientifically proven effective with super fast results
Peace of mind!
Getting excellent results and having direct contact with Michel Lejeune for peace of mind
Consistent, fast and safe results!
More than 97% (!) of our customers get outstanding results quickly and safely
Secure webshop!
Pay quickly and securely with your credit card or debit card.
Previous
Next

Subscribe to our

newsletter now

and get the ultimate Deep Relaxation session for FREE
FREE!
(normally $69.99)
With this session you'll experience
the deepest relaxation ever!

Fill in your FIRST NAME and BEST EMAIL ADDRESS,
and click the 'SUBSCRIBE' button!

Subscribing to our newsletter is safe and without any obligation. As soon as your registration has been processed you will receive an email with the download link for the ultimate deep relaxation session.

FAKE email addresses don't work, because your download link will be sent in an email. If this email cannot be delivered, the incorrect e-mail address will be automatically removed from our system.

We never send spam and you can always unsubscribe with 1 click.
Your information will never be shared with others.

Meld je NU aan op de

nieuwsbrief

en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
GRATIS!
(normaal € 69,99)
Met deze sessie creëer je
de diepste rust ooit!

Vul nu je voornaam en e-mail in,
en klik op de 'AANMELDEN' knop!

Aanmelden is veilig en gegarandeerd vrijblijvend. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.

FAKE e-mailadressen werken niet, omdat je download alleen in een e-mail verzonden wordt. Kan deze e-mail niet afgeleverd worden, dan wordt het incorrecte e-mailadres automatisch verwijderd uit ons systeem.

We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden met 1 klik.
Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

GRATIS Online Workshop

Donderdag 21 mei - 20:00 uur

Gemakkelijk afvallen zonder dieet of ander moeilijk gedoe!
Je gegevens worden niet gedeeld en na de workshop verwijderd uit ons systeem.

Log in with your

email address and password

By continuing you agree to our terms and conditions, privacy policy and use of cookies.