Jezelf vergelijken

Ontdek waarom jezelf vergelijken fout is

Jezelf vergelijken met anderen. We doen het allemaal. Soms is dat goed, maar meestal niet. Het kan vooral een issue worden als je jezelf neerhaalt, doordat diegene met wie je jezelf vergelijkt iets heeft dat jij niet hebt.

Het zijn vergelijkingen die bevestigen dat jij op de een of andere manier iets niet hebt. Het is een gebrek aan iets. En dat ‘iets’ kan dus van alles zijn. “Zij is slanker dan ik”, “Hij is succesvoller dan ik”… En door op het gebrek te focussen, krijg je er alleen maar meer van. En dat is juist wat je niet wilt.

Toch is jezelf vergelijken met anderen een groot probleem voor veel mensen. Het brengt niets goeds en uiteindelijk ga je je er alleen maar ongelukkiger door voelen.

Valse vergelijking

Als jij jezelf vergelijkt met een ander, is dat bijna altijd een valse vergelijking. Je vergelijkt namelijk appels met peren. Meestal vergelijk je een slechte eigenschap van jezelf met een goede eigenschap van een ander.

Als iemand in een welgestelde familie is opgegroeid dan heeft diegene naar alle waarschijnlijkheid minder financiële zorgen dan iemand die in een arme situatie is opgegroeid.

Maar dat betekent niet dat die ‘rijkere’ persoon ook een beter mens is, of beter is in iets. De vergelijking gaat dus meestal snel mank.

Social media maakt het erger

Met de opkomst van Facebook, Twitter, Facetime, Instagram en andere social media is het probleem erger geworden dan ooit. Nooit eerder werden we zo om onze oren geslagen met de perfecte plaatjes, van datgene waarin we geïnteresseerd zijn.

Als je je interesseert in make-up en schoonheid, en je geeft dat aan op social media, door mensen te volgen, likes uit te delen, enzovoort, dan word je getarget met plaatjes en videootjes van perfecte mooie mensen die met make-up een buitenwereldse schoonheid hebben.

Als je geïnteresseerd bent in succes, dan word je als snel op social media overladen met mensen en advertenties van mensen die mega-succesvol zijn en het helemaal gemaakt hebben.

En dat vergroot dus het probleem.

Die anderen hebben het allemaal: het geld, de schoonheid, de snelle auto’s, de fantastische carrières, het glamoureuze leven… En de boodschap is duidelijk: jij wilt dat ook! Jij wilt ook zo zijn!

En omdat je dat dus niet hebt, is het logisch dat je je al snel minder voelt dan die ander die het allemaal wel (voor elkaar) heeft.

Waar jezelf vergelijken wel goed voor is

Er is een uitzondering, waarbij jezelf vergelijken wel nuttig en zinvol kan zijn. Het verklapt namelijk wat je eigenlijke verlangen is. En daar zou het dan bij moeten blijven, omdat je minder voelen dan die perfecte ander, je niet helpt. Feitelijk werkt het tegen je.

Negatieve gewoonte

Omdat jezelf vergelijken met een ander heel snel een vervelende gewoonte wordt, is het niet eenvoudig om deze gewoonte te doorbreken. Gewoontes zijn programmeringen in je onderbewustzijn, en om die te verbreken, zul je op datzelfde onbewuste niveau moeten werken.

Daarom is de sessie ‘Vergelijk je niet met een ander’ een uitstekende en snelle manier om uit deze negatieve spiraal te ontsnappen. Het geeft je de mentale rust en vrijheid om de constante druk in je hoofd van jezelf vergelijken en minder te voelen op te lossen.

Je leert door de hype en gefotoshopte beelden heen te kijken en je gaat inzien dat jezelf vergelijken een valse droom is.

Je kunt beter een beeld in gedachten nemen van wat je zelf wilt bereiken, en daarop de benodigde actie ondernemen om dit daadwerkelijk te bereiken. Dat is beter dan anderen achterna te lopen of te aanbidden.

Download nu de sessie ‘Vergelijk je niet met een ander’ en merk op dat je je snel een stuk sterker en vooral zelfverzekerder voelt.

Klik hier voor meer info en downloaden

Copyright © 2006-2021 Multiliminal.com

Did you like this post?

Please share this on your socials!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Subscribe to our free push notifications

Subscribe to our newsletter and get a FREE session

0 0 votes
Beoordeel dit
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Are YOU A GOOD FIT For Our Sessions?

Privacy guaranteed!
Double secured server and an encrypted connection protects your data
Always quick answer!
We can be reached easily and quickly via e-mail, ticket system or voice message
You are in good hands!
With free, honest advice from a certified expert since 2006
Improve your life!
With our sessions you increase your quality of life
Lightning fast results!
Scientifically proven effective with super fast results
Peace of mind!
Getting excellent results and having direct contact with Michel Lejeune for peace of mind
Consistent, fast and safe results!
More than 97% (!) of our customers get outstanding results quickly and safely
Secure webshop!
Pay quickly and securely with your credit card or debit card.
Previous
Next

Subscribe to our

newsletter now

and get the ultimate Deep Relaxation session for FREE
FREE!
(normally $69.99)
With this session you'll experience
the deepest relaxation ever!

Fill in your FIRST NAME and BEST EMAIL ADDRESS,
and click the 'SUBSCRIBE' button!

Subscribing to our newsletter is safe and without any obligation. As soon as your registration has been processed you will receive an email with the download link for the ultimate deep relaxation session.

FAKE email addresses don't work, because your download link will be sent in an email. If this email cannot be delivered, the incorrect e-mail address will be automatically removed from our system.

We never send spam and you can always unsubscribe with 1 click.
Your information will never be shared with others.

Meld je NU aan op de

nieuwsbrief

en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
GRATIS!
(normaal € 69,99)
Met deze sessie creëer je
de diepste rust ooit!

Vul nu je voornaam en e-mail in,
en klik op de 'AANMELDEN' knop!

Aanmelden is veilig en gegarandeerd vrijblijvend. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.

FAKE e-mailadressen werken niet, omdat je download alleen in een e-mail verzonden wordt. Kan deze e-mail niet afgeleverd worden, dan wordt het incorrecte e-mailadres automatisch verwijderd uit ons systeem.

We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden met 1 klik.
Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

GRATIS Online Workshop

Donderdag 21 mei - 20:00 uur

Gemakkelijk afvallen zonder dieet of ander moeilijk gedoe!
Je gegevens worden niet gedeeld en na de workshop verwijderd uit ons systeem.

Log in with your

email address and password

By continuing you agree to our terms and conditions, privacy policy and use of cookies.